Milánské rizoto s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské rizoto s krevetami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49864 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrachové lusky |
250 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 610,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrachové lusky, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské rizoto s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme. |
2 | Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. |
3 | K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem. |