Recept

Milánské rizoto s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49866
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
150 g Fazolové lusky zelené
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
200 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
24% Sacharidy 85 g
26% Tuky 19 g
57% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Milánské rizoto s chřestem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

2

Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.

3

Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept