Recept

Restovaná zelenina s novými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49867

Ingredience

20 g Ančovičky konzervované
2 polévková lžíce Bazalka
200 g Brambory rané
80 g Chřest bílý
60 g Cibulka jarní
250 g Cuketa
50 g Fazolové lusky zelené
50 g Hrášek
60 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
50 ml Olej rostlinný
60 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek
80 g Ředkvička
60 g Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 980kJ
8% Sacharidy 28 g
53% Tuky 40 g
33% Sodík 667 mg
14% Bílkoviny 8 g

Restovaná zelenina s novými brambory postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

2

Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky.

3

Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit.

4

Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát.

5

Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept