Restovaná zelenina s novými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná zelenina s novými brambory
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49867 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Ančovičky konzervované |
2 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Brambory rané |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Chřest bílý |
60 g | Cibulka jarní |
250 g | Cuketa |
50 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej rostlinný |
60 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
80 g | Ředkvička |
60 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 716,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 939,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Cibulka jarní, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná, Ředkvička, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná zelenina s novými brambory postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky. |
3 | Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit. |
4 | Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát. |
5 | Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou. |