Řezy z tuňáka s hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 49870 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
7 g | Bazalka |
200 g | Hřebenatka |
20 g | Kaviár |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
200 g | Tuňák obecný |
25 ml | Voda pitná |
10 g | Wasabi pasta |
50 g | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 321,9mg |
Vláknina | 711,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hřebenatka, Kaviár, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z tuňáka s hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem. |
2 | Podáváme jako chutný předkrm. |