Indický smažený chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický smažený chléb
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49871 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,3 ks | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
250 ml | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 309,8mg |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 68,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický smažený chléb postup přípravy receptu:
1 | V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě. |
2 | Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme. |