Recept

Indický smažený chléb

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49871

Ingredience

0,3 ks Droždí
50 ml Mléko polotučné
250 ml Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
125 ml Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
19% Sacharidy 70 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 288 mg
21% Bílkoviny 12 g

Indický smažený chléb postup přípravy receptu:

1

V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě.

2

Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept