Jednoduchý recept

Vdolečky s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49872
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 l Borůvky
3 kávová lžička Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
20 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
450 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
50 g Tvaroh tvrdý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná
120 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 785kJ
34% Sacharidy 122 g
50% Tuky 38 g
14% Sodík 276 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vdolečky s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Borůvky pak krátce povaříme v hrnci s 1 dl vody a lžící cukru.

2

V misce rozpustíme v mléku 3 lžičky krupicového cukru, přidáme droždí a necháme vykynout kvásek.

3

Ve větší míse utřeme moučkový cukr s máslem a žloutky, přidáme kvásek a mouku, vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, vyválíme na 1 cm silný plát a vykrájíme z něj menší vdolečky, které rozložíme na pomoučenou plochu a necháme ještě 10 minut kynout.

5

V pánvi rozpálíme olej a na něm vdolečky smažíme z obou stran dozlatova.

6

Upečené vdolečky potřeme borůvkami, posypeme nastrouhaným tvarohem, mírně polijeme zakysanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept