Jednoduchý recept

Indický chléb čapati

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49873
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 ml Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
500 ml Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 525kJ
17% Sacharidy 61 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 130 mg
17% Bílkoviny 10 g

Indický chléb čapati postup přípravy receptu:

1

Mouku, sůl, mléko a vodu zpracujeme na pevné těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek. Bochánek přikryjeme vlhkou utěrkou a odložíme na půl hodiny bokem. Bochánek lehce zvlhčíme a důkladně prohněteme, aby bylo těsto vláčnější.

2

Těsto vytvarujeme na menší kuličky. Pomoučníme vál a kuličky rozválíme na placky. Na pánvi opékáme každou placku z obou stran, dokud se na nich neobjeví tmavé flíčky.

3

Na otevřeném ohni následně pečeme z obou stran, dokud placky nenabobtnají. Zalijeme přepuštěným máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept