Smetanová hrášková polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 49874 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř bílý |
50 g | Šalotka |
40 g | Slanina vepřová |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 306,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 917,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Pepř bílý, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová hrášková polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, italskou slaninu nakrájíme na tenké plátečky. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, čerstvý hrášek a orestujeme. Podlijeme vodou a přibližně 15 minut povaříme. Polévku rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem, zjemníme smetanou a vyšleháme. Polévku rozlijeme do polévkových misek, plátky italské slaniny usušíme v troubě a polévku jimi ozdobíme. |