Recept

Citronová rýže po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49875
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,3 kávová lžička Čertovo lejno
10 ks Chilli paprička
10 ks Chilli paprička zelená
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cizrna
2 polévková lžíce Cizrna černá
2 polévková lžíce Hořčičné semínko
5 ks Kari listy
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
50 ml Olej rostlinný
3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
250 g Ořechy Kešu
0,5 kg Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
17% Sacharidy 61 g
64% Tuky 48 g
13% Sodík 259 mg
38% Bílkoviny 21 g

Citronová rýže po indicku postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.

2

Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.

3

Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept