Jednoduchý recept

Smetanová omáčka s křenem a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49877
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

5 dl Hovězí vývar základní
100 g Křen
40 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Pepř černý mletý
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,596 kcal
Kilojoule 6 677kJ
22% Sacharidy 79 g
169% Tuky 126 g
166% Sodík 3 g
76% Bílkoviny 43 g

Smetanová omáčka s křenem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme teplým vývarem, vmícháme smetanu a za častého míchání povaříme půl hodiny. Do již odstavené omáčky vmícháme žloutek, najemno nastrouhaný křen a nasekané spařené a oloupané mandle. Omáčku již nevaříme, srazila by se, osolíme, opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept