Smetanová omáčka s křenem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s křenem a mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49877 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 dl | Hovězí vývar základní |
100 g | Křen |
40 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 592,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 507,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,0mg |
Vitamín E | 11,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Křen, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová omáčka s křenem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme teplým vývarem, vmícháme smetanu a za častého míchání povaříme půl hodiny. Do již odstavené omáčky vmícháme žloutek, najemno nastrouhaný křen a nasekané spařené a oloupané mandle. Omáčku již nevaříme, srazila by se, osolíme, opepříme. |