Recept

Černá cizrna na smetaně

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49878
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,3 kávová lžička Čertovo lejno
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Chilli koření mleté
5 ks Chilli paprička zelená
200 ml Cizrna černá
7 polévková lžíce Fazole červené
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
7% Sacharidy 24 g
6% Tuky 4 g
7% Sodík 148 mg
13% Bílkoviny 7 g

Černá cizrna na smetaně postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme vodu, černou cizrnu společně s fazolemi necháme v míse přes noc louhovat. Následující den dáme fazole a cizrnu vařit v litru vody, v průběhu vaření postupně přidáváme česnek, zázvor a rajčata. Vše následně dochutíme chilli kořením a špetkou soli.

2

Když jsou luštěniny uvařené, do vložíme do hrnce vhodíme a mícháme. Necháme vařit bez poklice, současně vařečkou drtíme cizrnu. Když je cizrna rozmačkaná, zalijeme směs smetanou a důkladně promícháme.

3

Na pánvi rozpustíme zbylé máslo, osmahneme assafoetidu a kmín. Když začne kmín prskat, zalijeme směs povařenými luštěninami. Okořeníme garam masalou, ozdobíme zelenými chilli papričkami a koriandrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept