Indický zelený hrách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický zelený hrách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49879 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Čertovo lejno |
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
200 ml | Hrách |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 101,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 73,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Hrách, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čertovo lejno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indický zelený hrách postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem. |
2 | Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme. |
3 | Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme. |