Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49879
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 špetka Čertovo lejno
5 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
200 ml Hrách
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
7% Sacharidy 25 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 140 mg
16% Bílkoviny 9 g

Indický zelený hrách postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem.

2

Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme.

3

Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept