Indické placky parata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické placky parata
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49882 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Máslo čerstvé |
300 ml | Mouka pšeničná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické placky parata postup přípravy receptu:
1 | Mouku a vodu smícháme a uhněteme z nich těsto, které odložíme na 30 minut bokem a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté ho zalijeme kapkou přepuštěného másla a opět zpracujeme tak, aby z něj vzniklo několik souměrných kuliček. |
2 | Kuličky uplácáme, aby z nich vznikly placičky a z obou stran je přetřeme přepuštěným máslem. Placičky následně ohneme vejpůl, aby chytly trojúhelníkový tvar a válečkem je vyválíme na pomoučeném vále. |
3 | Rozehřejeme plotýnku a placky opékáme na jedné straně. Když se začne placka zabarvovat do hněda, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme dozlatova. Ihned podáváme, ale pokud chceme placky zakonzervovat, můžeme je uschovat do nádoby s poklopem či do alobalu. |