Recept

Indické plněné placky parata

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49883

Ingredience

5 ks Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Granátové jablko semínka
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Koriandr mletý
300 ml Mouka pšeničná celozrnná
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 448kJ
13% Sacharidy 45 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 140 mg
14% Bílkoviny 8 g

Indické plněné placky parata postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto a půl hodiny ho necháme přikryté vlhkou utěrkou. V hrnci přivedeme vodu do bodu varu a uvaříme v ní brambory. Brambory následně zbavíme slupek a rozmělníme je.

2

Nasekáme zázvor, zelené chilli a mátu. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semínka a rozemeleme je.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme kmín. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, vložíme do pánve zázvor, zelené chilli a brambory. Vše posypeme mletým chilli, masalou, koriandrem, nakrájeným koriandrem, ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme.

4

Z těsta uhněteme kuličky, na kterých v horní části vytvoříme důlek. Důlek vyplníme bramborovou směsí a uzavřeme. Pomoučníme vál a kuličky na něm rozválíme válečkem, aby z nich vznikly placičky.

5

Na rozehřáté plotýnce opečeme z jedné strany a ve chvíli, kdy se na ní vytvoří hnědé skvrny, tak i ze strany druhé. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme, dokud placka není křupavá. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept