Jednoduchý recept

Jemné vdolečky s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49884
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 l Borůvky
6 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Droždí
0,5 l Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
33% Sacharidy 119 g
13% Tuky 9 g
6% Sodík 120 mg
33% Bílkoviny 18 g

Jemné vdolečky s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.

2

Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.

3

V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

4

Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.

5

V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept