Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou
Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Borůvky |
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 389,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Česnek, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem. |
3 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse. |
5 | Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře. |