Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49888
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,3 kávová lžička Čertovo lejno
20 ks Chilli paprička
4 ks Chilli paprička zelená
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
100 g Kari koření
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Mouka cizrnová
50 ml Olej rostlinný
100 g Ořechy burské pražené
150 g Ořechy Kešu
10 ks Pepř černý celý
0,5 kg Rýže Basmati
1 ks Tamarind
0,5 l Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
13% Sacharidy 48 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 93 mg
27% Bílkoviny 15 g

Tamarindová rýže postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme osolenou vodu k bodu varu a propranou rýži povaříme. Tamarind necháme louhovat v hrníčku vody, dokud nepustí všechnu šťávu. Na suché pánvi orestujeme mouku, poté ji vyklopíme do mističky. Orestujeme červené chilli papričky, které následně rozdrtíme. Stejně nadrtíme i restovanou mouku.

2

Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme assafoetidu, hořčičná semínka, zelené chilli, kurkumu, pepř, zázvor a lístky kari. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, zalijeme je tamarindovou šťávou. Zasypeme zbylým kořením, ochutíme špetkou soli a vaříme, dokud se neuvolní veškerá voda. Směs smícháme s rýží, ozdobíme oříšky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept