Chléb puri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb puri
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49889 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
250 ml | Mouka pšeničná celozrnná |
100 ml | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb puri postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se smetanou a mlékem. Přidáme špetku soli a směs uhněteme na těsto. Zakryjeme navlhčenou utěrkou a odložíme na 30 minut bokem. Poté těsto opět zpracujeme, dokud se nezvláční. Z těstíčka uhněteme malé bochánky, které na pomaštěném povrchu pomocí válečku rozválíme na placičky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo a placky osmahneme na obou stranách, dokud nezhnědnou a nenafouknou se. Následně je vyjmeme z pánve a necháme oschnout na papírové utěrce. Ihned podáváme. |