Jednoduchý recept

Vepřové medailonky na borůvkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49890

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Kompot borůvkový
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 5 g
21% Sodík 419 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové medailonky na borůvkách postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept