Recept

Indická čočka se zeleninou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49891
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,3 kávová lžička Čertovo lejno
1 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
100 ml Čočka jedlá
1 kávová lžička Hořčičné semínko
10 ks Kari listy
2 polévková lžíce Kokos čerstvý
10 ks Koriandr čerstvý
2 ks Lilek
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
0,3 ks Tykev
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 075kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 154 mg
13% Bílkoviny 8 g

Indická čočka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme, do hrnce vložíme propranou čočku a zakápneme ji několika kapkami oleje. Do hrnce přimícháme mletou kurkumu a důkladně promícháme. Oloupeme cibuli, rozkrájíme ji na kolečka, stejně tak pokrájíme i rajská jablíčka. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm dužninu z kokosového ořechu společně s mletými chilli papričkami a nakrájenou zeleninou.

2

Osmahnutou zeleninu smícháme s vařenou čočkou, posypeme moukou, přidáme špetku soli a necháme minut vařit. Následně zalijeme tamarindovou šťávou a dalších 10 minut vaříme.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme assafoetidu, hořčičná semínka, červené chilli a listy kari. Následně zalijeme směsí čočky a zeleniny, poté důkladně zamícháme. Směs přendáme do talířů, ozdobíme lístky koriandru a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept