Recept

Smažená cizrna po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49892
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,3 kávová lžička Čertovo lejno
5 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
200 ml Cizrna černá
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
50 g Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smažená cizrna po indicku postup přípravy receptu:

1

Cizrnu důkladně propereme a necháme hodinu louhovat ve vodě. Následně ji necháme oschnout a vsypeme do mísy.

2

Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme i rajčata. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme bobkový list, assafoetidu i kmín. Když začnou semínka prskat, přiložíme na pánev kostičky cibule a smažíme dál, dokud cibule nezhnědne. Poté přidáme pokrájená rajčata a chilli papričky.

3

Vše ochutíme koriandrem, mletou kurkumou i špetkou soli a osmahneme na mírném plameni, dokud koření nepustí veškerý tuk. Na pánev následně vložíme luštěniny, zamícháme a zakryjeme poklicí. Směs necháme důkladně do měkka podusit. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept