Recept

Nudle Udon se zeleninou a hovězími kousky

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 49897

Ingredience

100 g Anglická slanina
100 g Bambusové výhonky
6 ks Cibulka jarní
300 g Hovězí maso zadní
1 ks Mrkev kořen
500 g Nudle Udon
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
4 ks Shiitake houby
1 l Voda pitná
200 g Zelí čínské
3 polévková lžíce Zázvor celý
3 stroužek Česnek
Omáčka
50 g Cukr třtinový
60 ml Japonská sójová omáčka
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 910kJ
26% Sacharidy 94 g
142% Tuky 107 g
80% Sodík 2 g
69% Bílkoviny 39 g

Nudle Udon se zeleninou a hovězími kousky postup přípravy receptu:

1

Houby shiitake vložíme do mísy, přelijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit. Pak vodu slijeme a 2 lžíce vody odložíme stranou do hrnečku. Houby pokrájíme na kostičky. Do mísy vložíme na kostičky pokrájené hovězí maso, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, polovinu nastrouhaného zázvoru a promícháme.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut vaříme. Pak nudle scedíme, necháme okapat, propláchneme studenou vodou a rozdělíme do čtyř misek.

3

V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, zbytek zázvoru, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky pokrájenou červenou papriku, na proužky pokrájené čínské zelí, bambusové výhonky.

4

V další misce smícháme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, rýžový ocet, saké, mirin, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku, třtinový cukr a promícháme v marinádu.

5

Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, pak přidáme kostičky hovězího masa a za stálého míchání necháme maso zatáhnout, pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme. Pak vše vyjmeme a odložíme stranou. Na pánvi nakonec orestujeme nudle Udon, přidáme maso se zeleninou a zalijeme marinádou. Vše povaříme asi tak 5 minut. Poté nudle rozdělíme do misek a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept