Indická zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická zeleninová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49898 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
10 ks | Fazole |
100 ml | Hrách |
4 ks | Kardamom |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Ředkev |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 915,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chilli koření mleté, Cibule, Kardamom, Koriandr čerstvý, Květák, Máta, Rajčata, Ředkev, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Fazole, Hrách, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut. |
2 | Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut. |
3 | Můžeme podávat. |