Slepice na liškách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na liškách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
60 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
300 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
4 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
30 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
800 g | Slepice |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 139,1mg |
Draslík | 459,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na liškách postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit. |
2 | Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme. |
3 | Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme. |