Recept

Vepřový steak pražského uzenáře

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vepřový steak pražského uzenáře 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 499
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Citrony
120 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Sůl
100 g Šunka dušená
2000 g Vepřová pečeně
300 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 568kJ
2% Sacharidy 7 g
101% Tuky 76 g
90% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřový steak pražského uzenáře postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.

2

Připravené plátky pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené vyjmeme a potřeme je částí másla.

3

Do výpeku přidáme šunku nakrájenou na nudličky, očištěný, na plátky nakrájený pórek a žampiony. Osmahneme, přidáme máslo, vše podusíme, přidáme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a ještě podusíme.

4

Při podávání každou porci podléváme smetanovou omáčkou s vložkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept