Vepřový steak pražského uzenáře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak pražského uzenáře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 499 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Citrony |
120 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
40 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2000 g | Vepřová pečeně |
300 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 191,0mg |
Draslík | 667,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vepřová pečeně, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak pražského uzenáře postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. |
2 | Připravené plátky pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené vyjmeme a potřeme je částí másla. |
3 | Do výpeku přidáme šunku nakrájenou na nudličky, očištěný, na plátky nakrájený pórek a žampiony. Osmahneme, přidáme máslo, vše podusíme, přidáme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a ještě podusíme. |
4 | Při podávání každou porci podléváme smetanovou omáčkou s vložkou. |