Jednoduchý recept

Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49901

Ingredience

1,5 dl Kompot borůvkový
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
1 dl Voda pitná
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
3% Sacharidy 9 g
9% Tuky 7 g
21% Sodík 420 mg
54% Bílkoviny 31 g

Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept