Jednoduchý recept

Křišťálový sleď

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49903
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Bobkový list
50 g Cibule
50 g Cibulka jarní
30 g Majonéza
20 g Mrkev kořen
20 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý mletý
200 g Sleď čerstvý
3 g Sůl
250 ml Voda pitná
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
21% Sacharidy 76 g
30% Tuky 22 g
75% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Křišťálový sleď postup přípravy receptu:

1

V rendlíku svaříme 220 ml vody, 20 ml octa, bobkový list, půlku cibule, sůl a pepř. V misce rozpustíme želatinu ve 40 ml studené vody a vmícháme do již chladnoucí svařené směsi, vyjmeme koření a cibuli. V podlouhlé misce nebo formičce na led rozložíme dvě půlky sledě, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou mrkví. Sledě zalijeme želatinou a necháme v chladnu ztuhnout. Zatím rozpůlíme střední bagetu, slabě potřeme majonézou, pokryjeme listem salátu. Sledě vyklopíme z formičky, odkrojíme tak, aby rybu přesahovala část želatiny a rozložíme na salát na bagetě. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept