Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49905

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
800 g Hovězí svíčková
40 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
7 g Sůl
Na omáčku
1 ks Cibule
20 ml Hořčice Dijonská
40 g Máslo čerstvé
3 g Nakládaný zelený pepř
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 g Sůl
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 711kJ
5% Sacharidy 17 g
78% Tuky 58 g
83% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 54 g

Klokočenský špíz postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou nakrájíme na medailonky, slaninu na plátky a oloupané brambory a cibuli na kolečka. Nabodneme střídavě na špízovou jehlu, slaninu dáme častěji než ostatní suroviny, aby špíz promastila. Potřeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

2

Zatím připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme worcester, zelený pepř a hořčici, několik minut povaříme. Nakonec vmícháme šlehačku a osolíme. Špízy podáváme přelité teplou omáčkou a s vhodným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept