Cibulový koláč s tapenadou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový koláč s tapenadou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 49906 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
115 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Náplň | |
---|---|
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tapenáda se zelenými olivami |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 193,4mg |
Draslík | 158,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový koláč s tapenadou postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zahřejeme mléko s máslem. Když se máslo rozpustí, přisypeme mouku a mícháme, dokud nevznikne koule. Odstavíme z plotny. |
2 | Vychladlým těstem vyložíme kulatou koláčovou formu a necháme 30 minut v chladničce. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli 5 minut. Přidáme cukr, tymián, sůl a za občasného promíchání dusíme 30 minut. Cibule má zkaramelizovat a téměř se rozpadat. |
4 | V misce rozšleháme smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře. |
5 | Dno korpusu potřeme tapenadou, poklademe cibulí a zalijeme smetanovou směsí. Formu postavíme na plech a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
6 | Můžeme podávat teplý i studený. |