Vařené hrachové lusky v dashi vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hrachové lusky v dashi vývaru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 49909 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Hrachové lusky |
3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar instantní dashi |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 10 g
59% Sodík 1 g
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar instantní dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hrachové lusky v dashi vývaru postup přípravy receptu:
1 | Hrachové lusky omyjeme a očistíme. |
2 | V kastrolu přivedeme k varu vývar dashi a hrachové lusky v něm povaříme asi 10 minut. Lusky scedíme, necháme okapat. |
3 | Nakonec lusky osolíme, promícháme a servírujeme. |