Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých dřínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49919

Ingredience

200 g Cukr krystal
1,5 kg Dřínky
1 kg Kyselina citrónová
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
13% Sacharidy 46 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 14 mg
4% Bílkoviny 3 g

Mošt z čerstvých dřínek postup přípravy receptu:

1

Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Rozmačkáme, přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme, odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté přecedíme přes síto, nebo čerstvou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Mezitím občas promícháme. Mošt rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

3

Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l dřínkové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce. Čas přípravy je bez doby na odležení a odstátí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept