Recept

Pečená jehněčí kolena

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49921

Ingredience

60 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí koleno
60 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
6 g Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
30 g Rozmarýn čerstvý
200 g Slanina vepřová
30 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
2 dl Víno bílé
Na špenát
300 g Baby špenát
30 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
4% Sacharidy 14 g
68% Tuky 51 g
67% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Pečená jehněčí kolena postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninový základ, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a necháme v troubě dusit doměkka.

2

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Baby špenát nakrájíme nahrubo a lehce necháme podusit na cibulovém základě, osolíme. Podáváme jako přílohu k pečeným kolenům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept