Pečená jehněčí kolena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kolena
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí koleno |
60 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
30 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Na špenát | |
---|---|
300 g | Baby špenát |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 129,5mg |
Draslík | 878,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí koleno, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Baby špenát, Česnek, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kolena postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninový základ, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a necháme v troubě dusit doměkka. |
2 | Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Baby špenát nakrájíme nahrubo a lehce necháme podusit na cibulovém základě, osolíme. Podáváme jako přílohu k pečeným kolenům. |