Uzená krkovička s mandlovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená krkovička s mandlovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Křen |
30 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř bílý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
600 g | Uzená vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 74,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Mandle, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková), Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená krkovička s mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou krkovičku vložíme do hrnce s vodou a vaříme asi 15 minut, potom vodu slijeme, dáme novou a dovaříme maso doměkka. V rendlíku usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem(asi 2 dl) z uzeného, opepříme a necháme povařit. Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný křen a nasekané mandle a už jen velmi krátce povaříme. Vařenou krkovičku necháme okapat na cedníku, nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou omáčkou. |