Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49925 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
150 g | Borůvky |
75 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
125 g | Mouka polohrubá |
40 g | Ovesné vločky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 244,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 161,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Ovesné vločky rozprostřeme na suchý plech, vložíme do trouby, předehřáté na 175 stupňů Celsia a osmažíme dozlatova. V průběhu smažení občas zamícháme. Osmažené vločky necháme vychladnout a pak v míse smícháme s moukou, kypřícím práškem, moučkovým a vanilkovým cukrem, máslem a vajíčky, rozmíchanými s mlékem. Vypracujeme těsto, nalijeme ho do vymazané bábovkové formy. Nahoru dáme okapané borůvky a bábovku pečeme v troubě přibližně 45 minut. |
3 | Upečenou necháme ve formě chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme a ještě teplou pocukrujeme. |