Štika na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na pivě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49928 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
50 g | Chléb konzumní |
5 g | Cukr krupice |
50 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
600 g | Štika obecná |
9 g | Sůl |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Mandle, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 16% (pochoutková), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na pivě postup přípravy receptu:
1 | Štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví, rozpůlíme a vyjmeme kostru. Porce osušíme, osolíme, obalíme v mouce a vložíme na pánev na rozehřáté máslo s polovinou piva. Posypeme nastrouhaným zázvorem,bobkovým listem a cukrem, necháme dusit doměkka. Hotovou rybu vyjmeme, do šťávy nalijeme zbytek piva, nadrolíme chléb a vmícháme smetanu. Krátce povaříme, rozmixujeme ručním mixérem a dosolíme. Hotové porce štiky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanými mandlemi. |