Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 49932
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
600 g Jitrnice domácí
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 948 kcal
Kilojoule 3 967kJ
27% Sacharidy 98 g
61% Tuky 46 g
16% Sodík 312 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jitrnicové šátečky postup přípravy receptu:

1

Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept