Jednoduchý recept

Borůvkové řezy z tvarohového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49933

Ingredience

400 g Borůvky
75 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
4 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
750 g Tvaroh měkký
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 625kJ
31% Sacharidy 112 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 29 mg
88% Bílkoviny 49 g

Borůvkové řezy z tvarohového těsta postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, polovinu nakrájíme na jemno, druhou polovinu na tenké lupínky.

3

V míse vyšleháme tvaroh s krupicovým cukrem, mlékem a olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáme k tvarohové směsi, pak ještě přimícháme nasekané mandle a vypracujeme vláčné těsto.

4

Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na obdélník a přendáme na plech s rozprostřeným pečicím papírem. Na těsto dáme borůvky, na každé straně ponecháme volný okraj. Těsto bez borůvek překlopíme nejprve z kratší, pak z delší strany doprostřed.

5

Koláč pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, pak ho potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme lupínky mandlí a dopečeme ještě dalších přibližně 15 minut.

6

Upečený koláč necháme mírně vychladnout, pak ho opatrně sundáme z plechu, pocukrujeme a nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept