Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých dřínek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49934

Ingredience

1,8 kg Cukr krystal
1 l Dřínky
10 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
42% Sacharidy 150 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých dřínek postup přípravy receptu:

1

Zralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom nerozdrtili pecky a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Mírně zahřejeme, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

3

Sirup rozdělíme do ohřátých lahví a zavíčkujeme. Urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 7.5dl šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých dřínek. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby na odstátí-až několik hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept