Sirup z čerstvých dřínek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z čerstvých dřínek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49934 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,8 kg | Cukr krystal |
1 l | Dřínky |
10 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dřínky, Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z čerstvých dřínek postup přípravy receptu:
1 | Zralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom nerozdrtili pecky a necháme stát, dokud se neusadí kal. |
2 | Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Mírně zahřejeme, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. |
3 | Sirup rozdělíme do ohřátých lahví a zavíčkujeme. Urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Recept je kalkulován na 7.5dl šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých dřínek. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Čas přípravy je bez doby na odstátí-až několik hodin.