Jednoduchý recept

Čerstvé višně naložené v rumu

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čerstvé višně naložené v rumu 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49942

Ingredience

1,3 kg Cukr krystal
0,8 l Rum
3 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 544kJ
39% Sacharidy 139 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 3 g

Čerstvé višně naložené v rumu postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru.

2

Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Čerstvé višně naložené v rumu
Višně nakládám každým rokem. Buď do vodky nebo rumu. Dá se přidat i kousek celé skořice a hřebíček, jen nepřehánět. Parádní záležitost na různé dozdobení dezertů, ale hlavně nám chutnají s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept