Zdravý recept

Višně naložené v medu s rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49943

Ingredience

2 kg Med včelí
4 polévková lžíce Rum
3 kg Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
37% Sacharidy 134 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
4% Bílkoviny 2 g

Višně naložené v medu s rumem postup přípravy receptu:

1

Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.

2

Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.

3

Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Višně můžeme povařit postupně, vždy jich nasypeme jen tolik, aby pokrývaly povrch.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept