Recept

Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49949

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí sušené
1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
200 g Mouka bezlepková Mantler
90 g Mouka pohanková
5 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sirup javorový
50 g Slunečnice - semena
100 g Směs Promix T
1 polévková lžíce Směs Promix forte
9 g Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
19% Sacharidy 70 g
11% Tuky 8 g
35% Sodík 703 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté přísady - vodu, ocet, rozpuštěné máslo a javorový sirup a promícháme. Poté do směsi nasypeme sypké suroviny - cukr, sušené mléko, všechny druhy mouky, slunečnicová semínka a sušené droždí. Nakonec směs ochutíme solí.

2

Potom nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme ji na program Gluten frei pro bezlepkové pečení a domácí pekárnu zapneme. Po chvíli míchání pekárnu vypneme, otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a vmícháme je do těsta a pekárnu znovu zapneme.

3

Chléb je hotový asi po 2 hodinách - podle délky programu pekárny. Takto upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, jako ostatní podobné pečivo.

Poznámka

Chléb s javorovým sirupem je možné připravit i v klasické troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept