Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49949 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
5 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
200 g | Mouka bezlepková Mantler |
90 g | Mouka pohanková |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
50 g | Slunečnice - semena |
1 polévková lžíce | Směs Promix forte |
100 g | Směs Promix T |
9 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 108,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sirup javorový, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka bezlepková Mantler, Mouka pohanková, Ocet kvasný lihový, Směs Promix forte, Směs Promix T mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté přísady - vodu, ocet, rozpuštěné máslo a javorový sirup a promícháme. Poté do směsi nasypeme sypké suroviny - cukr, sušené mléko, všechny druhy mouky, slunečnicová semínka a sušené droždí. Nakonec směs ochutíme solí. |
2 | Potom nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme ji na program Gluten frei pro bezlepkové pečení a domácí pekárnu zapneme. Po chvíli míchání pekárnu vypneme, otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a vmícháme je do těsta a pekárnu znovu zapneme. |
3 | Chléb je hotový asi po 2 hodinách - podle délky programu pekárny. Takto upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, jako ostatní podobné pečivo. |
Poznámka
Chléb s javorovým sirupem je možné připravit i v klasické troubě.