Pochoutka z čerstvých višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z čerstvých višní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49950 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
4% Sacharidy 15 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 216,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Pochoutka z čerstvých višní postup přípravy receptu:
1 | Višně přebereme, otrháme stopky, na sítu propláchneme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do čistých sklenic, setřeseme a doplníme tak, aby sahaly cca 1cm po okraj. |
2 | Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uchováme na temném a suchém místě. |