Jednoduchý recept

Mošt z čerstvých višní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49951

Ingredience

250 g Cukr krystal
2 l Višně
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 590kJ
23% Sacharidy 82 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 17 mg
6% Bílkoviny 3 g

Mošt z čerstvých višní postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.

2

Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.

3

Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

4

Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých višní. Čas přípravy je bez doby na odležení-do druhého dne. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept