Mošt z čerstvých višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mošt z čerstvých višní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49951 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
250 g | Cukr krystal |
2 l | Višně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 577,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Mošt z čerstvých višní postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát. |
2 | Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou. |
3 | Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. |
4 | Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Recept je kalkulován na 1l šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvých višní. Čas přípravy je bez doby na odležení-do druhého dne. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.