Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých višní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49952

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 178kJ
48% Sacharidy 174 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sirup z čerstvých višní postup přípravy receptu:

1

Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.

2

Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.

3

Uchováme ve studené a tmavé místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí-min. 2 dny. Recept je kalkulován na 1l čisté šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čersvých višní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept