Kmínový chléb z podmáslí se sádlem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínový chléb z podmáslí se sádlem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49954 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
400 g | Bezlepková mouka Promix CH |
1 kávová lžička | Chlebové koření hrubě mleté bio |
15 g | Droždí sušené |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
400 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
25 g | Sádlo syrové |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 41,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Kmín celý, Sádlo syrové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezlepková mouka Promix CH, Mléko - podmáslí, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínový chléb z podmáslí se sádlem postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo. |
Poznámka
Při přípravě těsta se doporučuje nezaměňovat sádlo a jiný tuk, aby byla zachována vláčnost hotového chleba.