Recept

Kmínový chléb z podmáslí se sádlem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49954

Ingredience

Těsto
400 g Bezlepková mouka Promix CH
1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
15 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Kmín celý
400 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
25 g Sádlo syrové
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
21% Sacharidy 75 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 80 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kmínový chléb z podmáslí se sádlem postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo.

Poznámka

Při přípravě těsta se doporučuje nezaměňovat sádlo a jiný tuk, aby byla zachována vláčnost hotového chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept